Trabzon'da otopark yönetmeliği değiştirildi

Trabzon'da yüksek yapılı sitelerde uygulanacak otopark yönetmeliğinde değişikliği gidildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Meclisi'nin ekim ayı son toplantısında oy birliği ile aldığı karara göre, sitelerde her daireye bir otopark şartı getirilirken, otoparkların yüzde 65'inin kapalı mekânlarda yapılması karara bağlandı.

Belediye İmar Komisyonu Başkanı Seyfullah Kınalı, Trabzon'da otopark yönetmeliğinin yaklaşık olarak 25 yıl önce düzenlendiğini, hızlı gelişme ve ortaya çıkan ihtiyaçların karşılanması amacıyla Belediye Meclisi'nde 8 ay önce kabul edilen yeni yönetmelikle otopark sorununun çözümüne katkı sağlamaya çalıştıkları söyledi. Kınalı, Belediye Meclisi'nin ekim ayı son oturumunda yüksek yapılı sitelerde otopark düzenlemesi için yeni bir sisteme gidildiğini belirterek, ?Yeni düzenleme ile birlikte yüksek yapılı sitelerde her daireye bir otopark şartı getirildi. Otoparkların yüzde 65'inin ise kapalı alanlarda olması kararı alındı.? dedi.

Kınalı, ayrıca aynı oturumda alınan karar gereği, yüksek yapılı ve benzer sitelerin peyzaj projelerinde ağaçlandırma ve çöp toplama alanı oluşturulmasının da zorunlu hale getirildiğini kaydetti.

Trabzon Belediyesi, şehrin genelinde hızla artan araç sayısı nedeniyle mahalle aralarında, sokaklarda ve caddelerde araçların yoğun ve düzensiz bir şekilde park edilmesi dolayısıyla ortaya çıkan olumsuzluğu düzeltmek için bundan yaklaşık 8 ay önce otopark yönetmeliğinde bir değişiklik yapmıştı. Buna göre, daha önce her 3 daireye 1 otopark şartı, her 2 daireye bir otopark ve ticari mekânlardaki her 50 metrekareye bir otopark şartı da 40 metrekareye düşürülmüştü. Ayrıca, yapılan değişiklikle ücret vererek binalara otopark yapmama tercihine de son verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber